La Sèquia Real del Xúquer és la principal artèria del regadiu tradicional valencià. Des de fa 750 anys, aquesta comunitat de regants ve administrant de manera justa, ordenada i pacífica les aigües del Xúquer en les comarques de la Ribera i l’Horta Sud.

La Sèquia Real proveeix 22.000 hectàrees de terres de cultiu en 20 municipis diferents, donant servei a prop de 25.000 usuaris, que prenen aigua d’una xarxa de canals i canonades que totalitza 2.842 quilòmetres de longitud.

Al llarg la seua dilatada història, la Sèquia Real s’ha destacat per una posició de lideratge en el regadiu tradicional, com a mostra la seua implicació en la creació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer o en la fundació de la Federació Nacional de Comunitats de Regants.

En l’actualitat, la Sèquia Real del Xúquer es troba immersa en un vast projecte de modernització que culminarà un llarg procés històric de millores en la gestió, que a més d’augmentar l’eficiència tècnica del reg, facilita les tasques agrícoles i incrementa competitivitat productiva.